Vi använder cookies för att anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala nätverksfunktioner och analysera trafik. Vidare tillhandahåller vi partners inom sociala nätverk, annonsering och analys med information om hur du använder för webbplats. Om du fortsätter att använda vår webbplats så godkänner du våra cookies.

Snåla inte när det kommer till säkerhet


Bra priser? Här!

Vänta inte tills dina däck är helt slitna! Köp nya däck till rabatterat pris på www.giga-dack.se. Alla priser inkluderar moms.

Vad ska man fråga när man köper nya däck?

Däckindustrin säger att priset må vara viktigt, men att inköp av budgetmärken eller delvis slitna däck kan bli dyrt i det långa loppet. Det kan dessutom sakna det grepp som krävs i blött väder.

Innan du ger dig ut på jakt efter nya däck ska du ställa dessa 5 enkla frågar till dig själv:

1. Får jag mycket för pengarna? Många av oss tänker först och främst på priset, och som med det mesta får du vad du betalar för. Precis som när man köper bil kommer alla märken variera i pris, men du kan fortfarande säkerställa att du köper en produkt som lämpar sig för ändamålet och ger dig mycket för pengarna. Samma sak gäller för däck.


    2. Är kvaliteten bra? Ett bra däck kanske kostar 100 kronor extra, men bör hålla i 30,000 kilometer. Ett lågkvalitativt däck kanske låter dig spara 100 kronor inledningsvis, men håller bara i cirka 10,000 kilometer innan du måste byta ut det.

    3. Hur högljutt är det? Många personer reser långt varje dag, och det konstanta trummandet av högljudda däck kan bli väldigt frustrerande och distraherande för både förare och passagerare. Se alltid till att kolla EU-etiketten.

    4. Är det bra för bränsleekonomin? Däck av dålig kvalitet orsakar mer friktion och motstånd mot vägytan, och på grund av det måste bilmotorn arbeta hårdare för att täcka samma sträcka. En motor som arbetar hårdare konsumerar mer bränsle, vilket betyder fler stopp på bensinmacken!

    5. Kommer det stanna när jag behöver det? Bromssträckor ökar avsevärt med däck av dålig kvalitet, även om sagda däck har rätt mönsterdjup. Alla har vi upplevt behovet att plötsligt bromsa in när vi kör. Ett bra däck kommer göra att du känner dig säker och se till att du stannar när det behövs.

    Så, nu vet du de fem viktigaste frågorna du ska ställa nästa gång du köper nya däck. När tiden är inne för dig att börja leta efter nya däck, är Giga-dack.se ett bra ställe att börja på.